fbpx

Rejseforsikring til erhverv | Hvad er det, og hvad dækker den?

Tager du tit på forretningsrejser, eller har du andre forretninger i udlandet, så kan det være en oplagt idé at tegne en rejseforsikring, som er skræddersyet til erhvervsmæssige forhold. På nogle områder minder den lidt om en almindelig rejseforsikring, som du formentlig kender, men hvordan adskiller den sig – og hvorfor overhovedet tegne sådan én, hvis du i forvejen har en almindelig rejseforsikring?

I artiklen her finder du svar på netop de spørgsmål, så du er godt dækket ind næste gang, du skal på forretningsrejse.

Hvad er en rejseforsikring erhverv?

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, hvad vi har med at gøre. Som nævnt er en rejseforsikring til erhverv i bund og grund magen til en almindelig rejseforsikring, som du kender den, men på nogle punkter adskiller den sig fra det, du kender.

Grundlæggende er en erhvervsrejseforsikring en forsikring, der dækker en eller flere medarbejdere under forretningsrejser. Det er typisk et område, hvor din egen rejseforsikring altså ikke dækker, og dermed noget, der skal tegnes udover – men som typisk tegnes af den pågældende virksomhed, og altså ikke noget du selv skal ordne. Det vil altså sige, at du er dækket under både rejseaktiviteter, men også under møder, messer og lignende forretningsmæssige aktiviteter på rejsen.

Hvordan er du dækket af en erhvervsrejseforsikring?

Graden af dækning svinger naturligvis fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, og du kan derfor aldrig vide dig komplet sikker, før du ved hvilket selskab din virksomhed benytter sig af. Således kan også varigheden af forsikringen svinge – på alt fra et par uger op til seks måneder. Er du i tvivl, og står du overfor en længere rejse, så sørg altid for at undersøge, hvor længe du er dækket, så du ikke pludselig står i en uforsvarlig situation i udlandet.

Generelt kan du dog oftest regne med, at du er dækket ind på de fleste af følgende områder:

  • Behandling, hvis en medarbejder bliver syg eller kommer til skade i udlandet – dækker oftest også hjemtransport
  • Op til flere sygeledsagere – og ofte flere personer tilkaldt fra Danmark
  • Erstatning, hvis en medarbejder bliver invalid eller dør
  • Udgifter til transport af en anden person, hvis medarbejderen ikke kan fuldføre sit arbejde pga. uarbejdsdygtighed
  • Hjemrejse ved alvorlig sygdom i medarbejderens nærmeste familie
  • Skader på andre eller andres ting, hvor medarbejderen bliver erstatningsansvarlig som privatperson – inkluderer altså ofte også retshjælp
  • Udgifter til forsinket eller mistet bagage
  • Forsinkelser på rejsen, der skyldes eksempelvis dårligt vejr eller mekanisk svigt

I denne forbindelse er det dog også vigtigt at slå fast, hvordan du netop IKKE er dækket ind under en erhvervsrejseforsikring. Det vil typisk være på områder såsom:

  • Skader, som en medarbejder laver i arbejdstiden – også kaldet et erhvervsansvar
  • Rejser til steder, hvor Udenrigsministeriet fraråder rejser
  • Rejser i uberørte eller ukendte områder – eksempelvis i polarområderne
  • Skader efter faldskærmsudspring, bjergbestigning eller klatring med udstyr

Ovenstående liste er naturligvis et estimat og altså ikke noget, du fuldt og fast kan regne med, at ethvert forsikringsselskab tilbyder. Ydermere gælder det for de fleste, at der kan tilkøbes og fravælges visse områder, men listen over ting, du ikke er dækket ind under, er for så vidt gældende for langt de fleste forsikringsselskaber.

Hvem er dækket af rejseforsikringen, og hvor længe gælder den?

Som nævnt er hvert et forsikringsselskab unikt, og aftalerne svinger derfor markant. Det er derfor normalt, at der ved tegningen af forsikringen skal oplyses, hvor mange personer der rejser, hvor rejsen går hen, og hvor længe den varer. På den måde kan forsikringsselskabet skrue den bedst mulige aftale sammen til din virksomhed. Denne aftale kan så gælde for et varierende antal medarbejdere, og altså i en varieret tidsramme.

Har vi overset noget eller har du en god idé? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@informeo.dk med feedback, gode ideer eller andet input.

Indholdsfortegnelse