Nyhed

Beskyt din villa imod indbrud – Her er 5 ting som du selv og nemt kan tage et kig på og danne dig et godt overblik

Mange gange kan man selv vurdere status på sit hjems sikkerhed og bedømme hvor nemt det er for tyven at komme ubemærket til og fra dit hjem.

Du kan f.eks. starte med at tage et kig på disse 5 ting:

  1. Er der gode flugtveje, f.eks. stier omkring dit hjem?
  2. Ligger hjemmet tæt på kollektiv trafik?
  3. Bor du i et område, hvor der kun er få beboere hjemme om dagen?
  4.  Er der høj og tæt bevoksning eller et plankeværk, så tyven kan arbejde med et indbrud uden at blive forstyrret?
  5. Er der støjende omgivelser, så man ikke hører lyd fra et indbrud?

Ved at gennemgå disse 5 ting kan du hurtigt få en opfattelse om dit hjem er særligt udsat for indbrud og dermed ved tage tiltag

Der findes tiltag som du selv kan tage f.eks. at fjerne tæt bevoksning omkring vinduer og døre, samt bevoksning som skygger til offentligt rum og der findes tiltag som kan laves af en låsesmed. Nogle låsesmede kan klare alt fra opsætning af sikkerhedsdøre til opgradering af låse til en højere sikkerhedsklasse. Norh sikring på Frederiksberg et eksempel på en sådan låsesmed, de har nemlig entreprise i sikring.  Og udfører alt indenfor tyverisikring af boliger.

Bare til info, for at din forsikring skal dække (i det fleste tilfælde) skal dit hjem være forsvarligt lukket og låst. Det betyder at hvis du har en meget gammel låse sat op, som nemt kan åbnes af tyven med en banknøgle eller låsepistol. Når tyven bruger disse metoder, så vil det ikke være beviser på at døren faktisk blevet lirket op, da det ikke giver mærke på låsen. Derfor kan forsikringsselskabet ikke se om det faktisk er et indbrud der er sket eller om det er dig der glemt at låse døren efter dig.