Skift bank og spar penge! | Hvordan gør jeg det og hvad koster det? Rentefradrag | Det skal du vide

Rentefradrag | Det skal du vide

Du har måske hørt ordet rentefradrag, men ved du, hvad det betyder? Hvis ikke, kan du med fordel læse med her, hvor vi gennemgår, hvad et rentefradrag er, og hvad du bør vide om det.

Hvis du undrer dig over, hvad et rentefradrag er, så er du ikke alene. Det er vigtigt at kende til rentefradrag, hvis du på et tidspunkt skal tage et lån. Rentefradraget betyder nemlig, at du kommer til at betale mindre i rente, end det umiddelbart ser ud til. Du kan læse meget mere om rentefradrag og betydningen af rentefradrag her.

Hvad er et rentefradrag?

Når du tager et lån, skal du betale en rente på lånet. Renten er et af de gebyrer, som du skal betale for at låne penge. Et rentefradrag er et fradrag, der betyder, at du kan betale mindre i skat, når du betaler renter på dit lån. Det kan eksempelvis være renter på et realkreditlån eller et boliglån. Du skal ikke selv gøre noget for at få et rentefradrag, da låneudbyderen indberetter renteudgifterne til SKAT. Renteudgifterne bliver automatisk registeret i din årsopgørelse.

Rentefradraget eksisterer for at skabe tryghed for dig, der har taget et stort lån. Du er nemlig sikker på at få dækket nogle af de renter, som du betaler på dit lån. Det betyder også, at lånet er billigere, end det reelt ser ud til at være. SKAT giver dig nemlig fradrag for en procentdel af de renter, du betaler. Rentefradraget sker helt automatisk, når du eksempelvis tager et boliglån, realkreditlån, banklån eller forbrugslån. Rentefradraget et det samme, uanset hvilket af disse lån du tager. Rentefradraget er i 2019 på 25,6 %, og det betyder, at du får fradrag for 25,6 % af de renter, som du betaler i forbindelse med dit lån. Rentefradraget kommer til at falde med 1 % hvert år frem til 2025. Det betyder, at rentefradraget i 2025 vil være 20,6 %.

Det skal du vide om rentefradrag

Der findes en række forskellige fradrag i Danmark, heriblandt personfradrag, kørselsfradrag og håndværkerfradrag. Rentefradraget er et af de faste fradrag i Danmark. Grunden til, at det er vigtigt at kende til rentefradrag, er, at du skal huske, at dit lån i virkeligheden bliver en del billigere, fordi du får fradrag af renten. Det er en stor fordel, hvis du er ved at tage et lån, da du kan regne en del af renten på lånet fra allerede på forhånd. Derudover skal du vide, at du ikke selv skal gøre noget for at få rentefradraget. Det sker helt automatisk. Hvis du vil se, hvilket rentefradrag du har nu, kan du tjekke din årsopgørelse på skat.dk. Her kan du se, hvor stort et fradrag du allerede nu har på dine lån og udgifter.

Find det rette lån

Hvis du overvejer at tage et lån, er der meget hjælp at hente på nettet. Her kan du eksempelvis sammenligne priser på lån. Der findes mange forskellige sammenligningssider, som kan hjælpe dig med at skabe et overblik over, hvilket lån der er det bedste og billigste. Du kan også tage kontakt til realkreditinstitutter eller banker, hvis du ønsker en snak om, hvilket lån der er det rigtige lån at tage. Når du tager et lån, er det altid vigtigt, at du indsamler flere tilbud. Du skal ofte betale af på lånet i mange år, så det er vigtigt at vælge det, der passer bedst til din økonomiske situation.